PAGES

Thursday, July 21, 2016

Visita del Prof Enrique Barros

Aquesta setmana ens ha visitat a l'Equip d’Atenció Primària d’Artés el Dr Enrique Barros, metge de família de Santa Maria do Herval a Brasil. El Dr Barros és profesor a la Universitat de Caxias du Sul i responsable del grup de salut mediambiental de WONCA (associació mundial de metges de família).

El Dr Barros treballa com a metge de família en una zona rural i tenia interès en conèixer com està organitzada l’atenció primària a Catalunya, particularment en un equip rural com el nostre. El Dr Barros va parlar amb el personal de l’Equip i també va visitar el CAP Artés i els Consultoris de Calders i Monistrol de Calders. Al Brasil, estan desenvolupant un reforma de l’atenció primària i el Dr Barros volia conèixer de primera mà com s’havia desenvolupat aquí.

Es dóna la circumstància que acompanyava al Dr Barros la seva mare, la Dra Olga Garcia Falceto, psiquiatre i metge de família, ara ja jubilada. La Dra Garcia Falceto està a Catalunya per participar en un homenatge que es farà al seu pare, Celedonio Garcia Casino (“Celes”), guerriller del grup de Faceries, mort per la Guàrdia Civil el 1949 i enterrat a Espolla (alt Empordà).








No comments:

Post a Comment